Mijn favorieten

Historie OMM Makelaars


Huisstijl.
Op 1 januari 2017 bestond OMM makelaars 10 jaar. Daarvoor hebben Karin en Eric (deels samen) bij diverse andere makelaarskantoren gewerkt. Toen OMM eind 2006 in oprichting was, was de grootste uitdaging om een leuke en passende huisstijl te vinden. Uiteindelijk is er voor gekozen om de natuur en architectuur van de Reeshof (ons "jachtgebied") in de huisstijl als leidraad te kiezen. Dit leverde uiteindelijk de karakteristieke OMM "Te Koop" borden op.
Beesten in de wijk.
Om per 1 januari 2007 meteen een opvallende start te maken werd een leuk plan bedacht: Ergens half december 2006 werden de OMM dieren levensgroot op verschillende plaatsen in de wijk geplaatst met alleen de teksten erbij: "De beste keuze vanaf 2007".
Geruchten.
Verder werden er ook soortgelijke advertenties in het ReeshofJournaal geplaatst en als vanzelf kwam er een geruchtenstroom op gang over wat dit nu weer te betekenen had. En dat was natuurlijk net de bedoeling...

Zo kwam er zelfs een ingezonden stuk in het Reeshofjournaal:


Geachte redactie.
 
Ik loop al een paar dagen rond met een vraag waar ik maar geen antwoord op kan vinden. Langs de Bijsterveldenlaan staat sinds enige tijd een meer dan levensgrote Schotse Hooglander. Het is een soort reclamebord denk ik, want het beest is in knal-oranje en rood uitgevoerd. Maar waar het voor is weet ik niet, want de enige tekst die er op staat is:  “De beste keuze vanaf 2007 . . .”. Ik heb na enig heen en weer geloop de moed verzameld om bij het huis aan te bellen waar het dier in de tuin staat, maar daar werd alleen maar geheimzinnig gegrijnsd.
 
Nu viel het mij op dat in uw vorige uitgave ook zo’n dier op de voorpagina staat, en verder in de krant nog een paar andere oranje beesten. Kunt u mij vertellen waar dit voor is en of we nu nog andere beesten in de wijk kunnen gaan verwachten? Bijgaand stuur ik u een eigengemaakte foto.
 
m.vr.gr.
   
Mevr. Schoonis
Bijsterveldenlaan
Tilburg


En op 1 januari werd vervolgens bij elk beest in de wijk simpelweg de tekst "OMM makelaars" toegevoegd.

Jumpen.
Op zoek naar weer een volgende leuke actie hebben we vervolgens het "Jumpen" in 2007 gesponsord. Dit was een poging om het wereldrecord Jumpen te verbreken. Dit werd in samenwerking met o.a. Multifit een geweldige happening met als kroon op het werk een officieel Guiness Book of Records wereldrecord.

Hieronder de advertentie om deelnemers te werven:
(we hebben zelf erg gelachen bij de foto-shoot)
Voorspoedige groei.
Door deze acties maakten we qua naamsbekendheid een vliegende start met onze nieuwe naam en groeiden we als makelaarskantoor snel. Helaas speelde de intredende recessie van 2008 ons ook parten waardoor de groei snel afgeremd werd. Ondanks dat waren we in 2009 voor het eerst het kantoor dat de meeste huizen verkoopt in de Reeshof, een positie die we tot op de dag vandaag vast hebben weten te houden.

m.vr.gr.


Karin en Eric.

(een prent uit de crisisperiode 2008-2013)